De nieuwste Wajong, zo zit het!

De nieuwe Wajong wet in een notendop

Wajong is er voor jongeren die voor hun 18de levensjaar, of tijdens een studie, een ziekte of handicap hebben. Door de jaren heen zijn er echter verschillende regelingen ontstaan waardoor de wet ingewikkeld én oneerlijk is geworden. Het is nu bijvoorbeeld zo dat je met ‘oude Wajong’ (afgegeven voor 2010), de eerste circa €340,- bruto loon bovenop je Wajong ontvangt. Je krikt je uitkering dus gemakkelijk op. Bij ‘de nieuwe Wajong’ (afgegeven na 2010) wordt dat bedrag echter juist met je Wajong verrekend. Voor iemand met een oude Wajong is het zeer lucratief om minder dan €340,- bruto per maand te verdienen. Niet echt motiverend hè? En zo gebeurt het dus ook dat iemand niet meer dan €340,- kán verdienen. Diegene geeft met acht uur per week werken het maximale, maar gaat er desondanks niet op vooruit. Je moet dan van goede huize komen om jezelf iedere dag weer op te peppen.

Dat kon zo niet langer

Bij de Wajong is het over het algemeen zo dat je er pas echt op vooruit gaat als je meer gaat verdienen dan de Wajong zelf, maar laat dat nou net het ding zijn met Wajongeren; vaak kunnen ze dat niet. Aanleiding van de nieuwste Wajong wet was dan ook dat werken altijd moet lonen. Deze moet ook meer eenduidigheid bieden door de regels van de drie verschillende uitkeringen gelijk te trekken.

Wat gaat er precies veranderen?

Iedere werkende Wajonger heeft straks altijd minimaal hetzelfde inkomen als iemand die zonder Wajong met hetzelfde functieloon en uren werkt. Hoe dat zich in de praktijk ontwikkelt weten we nog niet. Ook is het zo dat je met de nieuwe Wajong terug kunt vallen op je Wajong recht als je je werk verliest én, een hele mooie, je mag je volledige uitkering houden als je een opleiding gaat volgen. Dat laatste biedt jongeren met ambitie veel perspectief. Zeker nu de studiefinanciering is afgeschaft. De studiemaatregel gaat zelfs al vanaf dit schooljaar in, dus vanaf september 2020.

De voortgezette werkregeling dan?

Een uitzondering blijft bestaan, namelijk die van de voortgezette werkregeling. In die regeling vallen mensen die vanaf 2015 onafgebroken hebben gewerkt en daardoor in 2021, 2022 of 2023 door de voortgezette werkregeling aangevuld zouden worden tot 100% van het WML (wettelijk minimumloon).

Wat vinden we er eigenlijk van?

Dat er harmonisatie komt vinden wij in ieder geval een goed ding. Dat iedereen in de Wajong dezelfde rechten en plichten heeft ook. Al met al klinkt de nieuwe Wajong wet goed. Toch stuit de wet op veel kritiek. Iemand in de Wajong zou straks volgens een artikel in het NRC niet meer kunnen verdienen dan het WML en de compensatie voor de voortgezette werkregeling zou functiegebonden zijn, zegt een bezorgde moeder.

Eerst zien, dan geloven

Hoe de wet in de praktijk uitpakt moet nog blijken. Of het aannemen van Wajongeren interessanter wordt en of de Wajongeren er straks daadwerkelijk op vooruit gaan moet ook nog blijken. Vooralsnog moeten we het hebben van de informatie van Rijksoverheid en de debatten van de tweede en eerste kamer. Zelfs voor het UWV is het afwachten wat de nieuwe Wajong gaat doen. Steungroepen zijn erg negatief. Wat we er ook van vinden; de wet is door de eerste kamer heen en daarmee realiteit geworden. Wij gaan ons best doen om onze kandidaten hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Een tijd geleden schreven we een blog om de voordelen van een Wajongere aan te nemen en als wij het zo lezen, bestaan die voordelen nog. Lees ze hier.

 

Plaats een reactie