wat wij doen

Tweede spoor, preventie en advies

Ons multidisciplinaire team van arbeidsmarktspecialisten streeft continu naar een uitmuntende dienstverlening op het gebied van advies en ondersteuning voor de werkgevers.

Ons onderscheidend vermogen ligt in het sterke netwerk van samenwerkende bedrijven en opdrachtgevers. Daarnaast hebben wij een uitstekende relatie met het UWV en weten we wat zij graag willen zien bij het uitvoeren van de poortwachterverplichting.

Naast begeleiding bij ziekte, zitten wij natuurlijk veel liever aan de preventiekant. Voorkomen is vaak beter en goedkoper dan genezen. Goede adviezen hebben meer waarde wanneer je er zelf bekwaam in bent. Partner in Werk heeft intern dus hetzelfde beleid wat wij extern adviseren. Wij streven continu naar een optimum voor werkgever en werknemer en hierbij is de menselijke maat erg belangrijk. De menselijke maat betekent voor ons: laag ziekteverzuim, instroom van goede medewerkers en een productieve en fijne cultuur om in te werken.

Wij merken dagelijks dat onze aanpak positieve resultaten oplevert. Heb je interesse in een kennismaking of samenwerking? Neem dan snel contact met ons op.

Onze diensten


Tweede spoor

De Wet verbetering poortwachter is ingericht met vaste stappen in de re-integratie van werknemers die langdurig ziek zijn. Werkgever en werknemer hebben hierin beide verplichtingen. Gedurende het eerste ziektejaar van de werknemer monitort een arbodienst het verloop van en de mogelijkheden tot re-integratie van de werknemer. 


Outplacement

Outplacement wordt ingezet bij (dreigend) ontslag. Tijdens het traject kijken we welke richting je graag op wilt. We je helpen onderzoeken wat je waarde is, wat je competenties zijn en welke beroepen daarbij passen. Als jij zelf een goed beeld hebt van wie je bent en wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt, dan gaan we aan de slag om die baan ook te bemachtigen.


Loopbaanadvies

De arbeidsmarkt verandert en je wilt je medewerkers toekomstbestendig hebben. Wij zorgen dat je inzicht krijgt in de huidige arbeidsmarktpositie van de werknemer en onderzoeken waar mogelijkheden en kansen liggen voor toekomstige (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een ontwikkeladviestraject te bespreken.

Re-integratietrajecten voor UWV

Met meer dan 15 coaches helpen we de meest diverse kandidaten met inzet van alle modulaire trajecten, Werkfit, Naar Werk en jobcoaching. Hierbij werken we praktisch, zetten wij graag ons netwerk in en werken we kandidaatgericht. Er kan gerekend worden op intensief contact en inzet van zorg wanneer nodig.

Re-integratietrajecten voor gemeenten

Wij bieden participatietrajecten op basis van maatwerk voor gemeenten. Gericht op meervoudige problematiek, weten we dat er meer nodig is dan een werkplek om iemand de werkvloer op te krijgen. Wij bieden intensieve, maar laagdrempelige begeleiding en gaan praktisch aan de slag.

Jobcoaching

Wij bieden jobcoaching op de werkplek aan om dienstverbanden te verduurzamen en de inzetbaarheid van een medewerker te vergroten. Soms is het inzetten van een jobcoach net wat nodig is om samen verder te kunnen en uitval te voorkomen. In sommige gevallen wordt dit vergoed vanuit een subsidie. Of dit zo is kunnen wij voor je toetsen.

Verzuimpreventie

Werkgeluk is cruciaal wanneer men streeft naar duurzame inzetbaarheid. Hoe gelukkig zijn jouw werknemers? Welke benadering is nodig om het werkklimaat in jouw bedrijf te vergroten? Wij zijn expert op dit gebied en we weten wat er nodig is om langdurige uitval door (bijvoorbeeld) burn-out te voorkomen. Hier adviseren we je graag over.