NL Leert door ontwikkeladvies

NL Leert door ontwikkeladvies

Het kabinet heeft in 2019 voor het eerst NL Leert door subsidie vrijgegeven en daarmee iets teweeg gebracht op de arbeidsmarkt. Een markt die al flink aan het veranderen was en nu, door de Corona-crisis, dit nog drastischer gaat doen. De impuls die de Rijksoverheid heeft gegeven heeft er ook voor gezorgd dat het product ‘ontwikkeladvies’ is ontstaan. Ook wij hebben deze dienst ontwikkeld. Vanaf 1 december kun je subsidie aanvragen voor dit ontwikkeladvies en, beter nog, wij kunnen het voor je doen.

Waarom ontwikkeladvies?

Om werkende Nederlanders inzicht te geven in welke talenten en kwaliteiten zij bezitten die ‘toekomstproof’ zijn, zijn er nu ontwikkeladviestrajecten te volgen. De komende jaren worden er verschuivingen verwacht op de arbeidsmarkt. Bepaalde beroepen zullen komen te vervallen, in bepaalde branches en beroepenvelden zal schaarste ontstaan én er zullen beroepen bijkomen. Hoe klaar zijn we hiervoor en hoe klaar is ‘het werkende individu’ hiervoor? Middels een ontwikkeladviestraject kan je inzicht krijgen in eigen talenten, competenties, interesses en valkuilen. Je leert wat nodig is om je toekomstproof op de arbeidsmarkt te positioneren. Dit kan zijn een opleiding of misschien enkel een aanvullende cursus. Je ontdekt je waarde en positie als werknemer. Dit kun je gebruiken om je verder te ontwikkelen of de waarde van je huidige positie te vergroten. Je verduurzaamt daarmee je huidige dienstverband. Het bij effect is dat je veel over jezelf ontdekt.

Voor wie is het ontwikkeladvies?

Rijksoverheid stelt haar budgetten beschikbaar voor iedere werkende en niet werkende Nederlander. In de praktijk merken wij dat het veelal organisaties en bedrijven zijn die (een deel) van de medewerkers een dergelijk ontwikkeladvies gunt. Particulieren melden zich ook en dan vaak zonder medeweten van hun werkgever. Zonde, want eigenlijk is iedereen gebaat bij het verkrijgen van de kennis en zou het niks geheimzinnigs moeten zijn. De kennis die een medewerker verkrijgt is nuttig, zowel voor de medewerker als voor het bedrijf. Het ontwikkeladvies is er dus voor (werkende) individuen en medewerkers gezamenlijk. Werkgevers hebben vanuit de NOW regeling een bepaalde verplichting waar het ontwikkeladvies in voorziet.

Hoe ziet zo’n ontwikkeladvies eruit?

Het ontwikkeladvies bestaat uit een intakegesprek, een uitgebreide test, drie vervolggesprekken en soms uit opdrachten die je zelfstandig maakt. Je ontvangt een eindrapportage waarin het verloop en de bevindingen worden gedeeld. Je sluit het ontwikkeltraject af met inzicht in talenten, competenties, inzicht in kansrijke beroepen en wat nodig is om die switch nu of later te kunnen maken.

Geïnteresseerd in het ontwikkeladvies?

Op 1 december mag het budget voor ontwikkeladvies weer aangevraagd worden. De voorgaande keren ging het erg snel met de aanmeldingen, dus de praktijk heeft ons geleerd dat we direct moeten aanvragen. Hiervoor in aanmerking komen? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met je op om je gegevens uit te vragen en om kennis te maken. Op 1 december vragen we de subsidie voor je aan en kan het traject starten!

Ontwikkeladvies voor bedrijven

Hiervoor kunnen wij maatwerktrajecten bieden. Voor individuele werknemers of voor teams en afdelingen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Daarna zullen wij een passend aanbod doen.