Onze werkwijze rondom Corona

Alkmaar, 16 maart 2020

Beste relatie,

Het zijn gekke tijden in Nederland en in de hele wereld zelfs. Mensen zijn getroffen door het Corona virus of door de gevolgen ervan. Scholen, horeca en andere openbare gelegenheden zijn gesloten. Iedereen is opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en sociale contacten te mijden. Nederland heeft nog nooit in een dergelijke situatie gezeten. Van iedereen wordt medewerking verwacht, ook van ons.

Wij houden het nieuws nauwlettend in de gaten en volgen minimaal de richtlijnen van het RIVM. Intern is er constant overleg over hoe wij te werk kunnen gaan om verdere verspreiding te voorkomen en er tóch voor onze klanten te zijn. Onze dienstverlening houdt nou eenmaal niet op bij een ramp. Omdat het belangrijk is dat het normale leven zoveel mogelijk doorgaat hebben we voor een veilige werkwijze gekozen met maximale ondersteuning aan onze kandidaten. Hieronder lees je hoe wij tot 6 april, of nader bericht van de overheid, doorgaan.

Digitaal coachen

We spreken kandidaten enkel digitaal of telefonisch. De meeste telefoons bieden standaard een beeldbel-functie. Voor de uitzonderingen hebben wij maatregelen getroffen. Intakegesprekken voeren we ook digitaal. Het is niet ideaal, maar vandaag hebben we dit ook gedaan en het ging erg goed. Klanten hebben hier begrip voor en het zorgt ervoor dat de ‘normale’ gang van zaken zoveel mogelijk door kan gaan.

Maatwerk bij uitzonderingen

Onze veertien coaches hebben ieder gemiddeld 32 kandidaten die zij begeleiden in een re-integratietraject of op een werkplek. Het kan voorkomen dat sommige kandidaten zich onvoldoende kunnen vinden in de oplossing die wij bieden en dat er op dat moment iets anders nodig is. Wij hopen dat iedereen zich vrij voelt om zijn of haar grenzen en wensen aangaande deze werkwijze aan te geven en we bieden graag een luisterend oor. Als we merken dat de noodzaak er is om anders te handelen zullen we dit per situatie zorgvuldig bekijken.

Blijf weg bij ouderen en andere risicogroepen

Vandaag heeft premier Rutte ons opgeroepen om op elkaar te letten. Hij heeft ons verteld dat Nederland gaat voor een ‘beheersbare verspreiding van het virus’. De verwachting is dat veruit de meeste inwoners van Nederland het virus gaan krijgen. De meeste daarvan zullen er echter niet veel last van hebben. Er is dus geen totaal verbod op contact. Het belangrijkste is om risicogroepen te mijden. Dit zullen wij zowel privé als zakelijk zeker doen. Wij wensen iedereen de komende tijd sterkte en wijsheid toe.

Met vriendelijke groet,

Bij vragen kan je het beste contact opnemen met je coach of via ons algemene nummer: 085 07 05 820.

Plaats een reactie