onze partners

Een greep uit de organisaties waar wij graag mee werken.

Om de theorie in de praktijk te kúnnen toetsen hebben wij goede samenwerkingen met verschillende organisaties en een dagbestedingsplek die gelieerd is aan ons. Zo kunnen we onze kandidaten snel en eenvoudig de praktijkplek bieden die soms nodig is om ritme op te bouwen of praktisch te onderzoeken waar iemand blij van wordt. Daarnaast hebben wij Fourzorg en Sociaalpayrollen.nl. Hierdoor kunnen we mensen breed ondersteunen.

online boekenwinkel

Boekentuin Alkmaar

De boekentuin Alkmaar is een werkplek/dagbesteding waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zonder druk kunnen werken. Ze werken in een magazijn waar zij boeken ordenen en klaarmaken voor bestelling. Dit zijn boeken die een tweede leven verdienen. Deze boeken zetten ze online op een website. Zodra er een bestelling is geplaatst, pakken ze de boeken mooi in en sturen ze deze op. De boeken kunt u bestellen via de boekenwinkel van Alkmaarse boekentuin.

100 jaar oud erfgoed

Gas!fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich in voor de herbestemming van het 100 jaar oude erfgoed, zodat iedereen ervan kan blijven genieten. Binnen de stichting zijn er diverse werkplekken die ingevuld kunnen worden. De begeleiding is vakinhoudelijk in handen van Menno en Claire, zij bereiden mensen met succes voor op de volgende plek in de arbeidsmarkt. Hierbij is de hoofdmoot Horeca/gastheer/Facilitair medewerker. Er zijn echter ook mogelijkheden op het gebied van projectmanagement, marketing en het creatieve vlak.

in aanraking met techniek

Go4Tech

Go4Tech, voormalig Tijd voor Techniek, is een educatief project waarbij jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking komen met techniek. Via een werkervaringsplek of dagbesteding worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om succes te kunnen hebben in een reguliere werkomgeving. Elke woensdagmiddag en zaterdag werken zij aan het uitbreiden van hun vaardigheden met computergestuurde machines zoals 3D-printers, lasersnijders, plotters en CNC-frezen.

Social Enterprise

ICT vanaf Morgen

Stichting ICT vanaf Morgen is een Social Enterprise met een ANBI-status: niet het maken van winst is de doelstelling maar mensen, bedrijven en instellingen bewust maken om een circulaire wereld na te streven met hun afgeschreven ICT-apparatuur. En door in controle te komen van deze stromen en ze een tweede kans te geven. Concreet: oude ICT-apparatuur inzamelen, geschikt maken voor hergebruik of verantwoord te recyclen. ICT vanaf Morgen biedt mogelijkheden om te leren werken in diverse functies in de ICT en bijvoorbeeld ook logistiek.

beroepsopleiding op maat

REA College

Als je graag iets wil leren, maar niet in het reguliere beroepsonderwijs terecht kan, dan maakt REA College er werk van. Bij REA college krijg je een beroepsopleiding op maat en begeleiding bij het vinden van een baan. Samen zorgen we voor het ontwikkelen van talent. Al sinds 2015 zijn wij partner. We werken met de kandidaat, ouders en netwerk aan algemene- en beroepsvaardigheden. Door het REA College kunnen wij meer mensen begeleiden richting beroepskwalificatie en werk. Wij zorgen voor stagebemiddeling, stagebegeleiding en bemiddeling naar werk door leerlingen in de regio Noord- en Zuid Holland.

leerwerkrestaurant

Restaurant Stoer

STOER is naast een leerwerkrestaurant ook zuinig op de toekomst. STOER draagt bij aan een mooiere wereld. Zo min mogelijk afval produceren, afval scheiden en zelf composteren. Er wordt met seizoensgebonden, verse en eerlijke producten gewerkt. Restaurant Stoer werkt samen met lokale leveranciers en ondernemers om maatschappelijke betrokkenheid en verbinding tot stand te brengen.

in contact met bedrijven

Videosnacks

Videosnacks is een bijzondere onderneming met een zeer sociale bedrijfscultuur en biedt kansen aan jonge mensen. Via een uniek concept komen video’s met een brede inzetbaarheid tot stand. Jongeren komen in contact met veel bedrijven en leren hier hun creatieve en sociale vaardigheden kennen en ontwikkelen. En als bonus geeft de opdrachtgever talentvolle jongeren een kans.

Iedereen een kans

Wij zijn MEO

Iedereen een kans geven, daar draait het om bij Wij zijn MEO. Partner in Werk biedt jongeren via onze samenwerking met MEO een plek waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen toewerken naar een dienstverband. Zij werken hier in een veilige omgeving aan hun creatieve en sociale vaardigheden, zowel online als offline. Met behulp van het hele team leren jongeren hoe ze dingen kunnen maken met programma’s zoals WordPress, Indesign en Photoshop.