Wat is een tweede spoor traject en wat betekent het voor mij als werkgever?

Het kan voorkomen dat er plots een nieuwe situatie ontstaat die voor zowel jou als werkgever alsmede voor je werknemer onwenselijk is; je werknemer kan vanwege ziekte of andere omstandigheden niet in dezelfde functie verder. Vanaf dat moment ben je samen met je werknemer verplicht om een passende oplossing te zoeken. Dit word allemaal geregeld door de Wet verbetering Poortwachter. Als er binnen het bestaande dienstverband (eerste spoor) geen oplossing mogelijk is, ben je verplicht om extern een oplossing te vinden. Dit heet een tweede spoor traject. Vanaf dat moment is het handig om de externe expertise en ervaring van Partner in Werk in te schakelen om een loonsanctie te voorkomen.

Hoe verloopt het proces van een tweede spoortraject bij Partner in Werk?

Zodra je ons benaderd heeft met jouw hulpvraag, gaan onze ervaren coaches direct voor je aan de slag. We starten met een uitgebreide intake die ervoor zorgt dat er een plan word uitgestippeld die voldoet aan de eisen van het UWV. Op basis van de huidige situatie van de werknemer leveren we maatwerk met als streven een succesvol vervolg van de loopbaan. Hierdoor kan jij een sluitend dossier overhandigen aan het UWV.

Wij zijn pas tevreden als zowel de werkgever als de werknemer ook tevreden zijn met het resultaat.

Wat is een trajectplan, en wat staat er precies in?

Een trajectplan is een op maat gemaakt plan die in samenspraak met jou als werkgever en je werknemer is opgesteld om de kans op een succesvolle herplaatsing te maximaliseren. Hierbij houden we ook rekening met het advies van de arbeidsdeskundige van het UWV.

Waarom Partner in Werk de ideale begeleider is

Door onze jarenlange samenwerking met het UWV weten we precies hoe we een passend traject uit kunnen plannen, en deze naar tevredenheid kunnen uitvoeren. Tijdens deze samenwerking hebben we een grote verscheidenheid aan situaties door heel Noord Holland meegemaakt. Deze ervaring zorgt dat we het belang van de menselijke maat erkennen en onderstrepen. Door deze jaren heen hebben we ook een divers netwerk opgebouwd van tevreden bedrijven en organisaties waar we eerder succesvol mensen hun plek hebben laten vinden.

Partner in Werk is zelf ooit begonnen vanuit een bedrijf waar mensen een nieuwe plek konden vinden, en weet dus precies hoe een werknemer succesvol te herplaatsen valt.

Welke methodes gebruiken jullie om mijn werknemer te herplaatsen?

De beste manier om tot een voor elke partij succesvol tweede spoortraject te komen is door je werknemer het vaak emotioneel intensieve proces zo empathisch mogelijk te begeleiden. De nieuwe situatie vraagt om acceptatie van de realiteit dat dingen gaan veranderen. Tegelijkertijd leert je werknemer tijdens dit proces dat een nieuwe passende functie het werkgeluk terugbrengt.

  • Uren opbouwen in vrijwilligersfuncties
  • Doorverwijzen naar zorg
  • Coaching en activeringstrajecten

Neem dus vandaag nog contact met ons op.