web analytics
skip to Main Content

Voor werkgevers

Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?

Wat kan Partner in Werk voor jouw organisatie betekenen?

Een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt brengt veel wettelijke verplichtingen met zich mee. Als werkgever zie je daardoor soms door de bomen het bos niet meer. Wij helpen jou met al je vraagstukken over arbeid, verzuim en re-integratie. We begeleiden daarnaast ook jouw medewerker zelf. Dit doen we zowel naar een nieuwe passende werkomgeving toe als op de werkplek zelf.

Re-integratie tweede spoor

Heb je een medewerker waarvan duidelijk is dat hij of zij in de toekomst geen passend werk meer in jouw organisatie kan uitvoeren? Of heb je een medewerker die al bijna een jaar ziek is? Dan krijg je te maken met re-integratie tweede spoor. Aan Partner in Werk heb je een betrouwbare partner, die dit traject voor jou en je medewerker kan vormgeven en begeleiden.

Ondersteuning arbeidsbeperkten & herintreders

Wil je als werkgever een bijdrage leveren aan een arbeidsmarkt waarin herintreders of mensen met een arbeidsbeperking een kans krijgen? Wij adviseren en ondersteunen je hier graag bij.

Werving & selectie

Stel: je hebt een werkplek beschikbaar voor iemand met een arbeidsbeperking. Dan hebben wij misschien wel die enthousiaste kandidaat waarnaar je op zoek bentSamen met jou stellen we een zoekprofiel op waarin we verwachtingen managen en haalbare doelen stellen. Op basis van dit profiel werven en screenen wij jouw toekomstig personeel en bieden de bijbehorende ondersteuning. 

Coaching in uw organisatie

Heb je te maken met (toenemend) ‘roze’, ‘grijs’ of ‘zwart’ verzuim? Een veelverzuimer? Wil je de inzetbaarheid van een medewerker vergroten? Partner in Werk staat je graag bij met gericht advies en coaching van werknemers binnen jouw organisatie.

Sollicitatiebijsluiters

Steeds meer werkgevers zijn bereid om een sollicitant met een arbeidshandicap een kans te bieden. Tegelijkertijd ontbreekt het vaak aan kennis en kunde in de omgang met mensen uit deze doelgroep.

Daarom publiceren wij deze sollicitatiebijsluiters, afgeleid van de sollicitatiebijsluiters van het CNV. Hierin tref je meer informatie per specifieke belemmering en kun je hierover basiskennis opdoen. Verder lees je hierin tips over hoe je samen met je medewerker successen kunt gaan vieren.

Bijsluiters

Bijsluiter ADD
Bijsluiter Syndroom van Asperger
Bijsluiter niet aangeboren hersenletsel
Bijsluiter NLD
Bijsluiter PDD NOS

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plus werknemers

Hoe zorg je ervoor dat jouw huidige werknemers tot aan hun pensioenleeftijd inzetbaar blijven in jouw organisatie? Met individueel ontwikkelingsadvies van onze loopbaancoaches geven wij inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk van de werknemer, kijken we naar de competenties én toekomstige loopbaanmogelijkheden binnen de organisatie.

De werknemer is 45-plus en minimaal twaalf uur per week werkzaam. Het eindproduct van deze begeleiding is een persoonlijk ontwikkelplan voor de werknemer. Hierin staan kort en bondig  een aantal acties beschreven die op korte en/of de lange termijn ingezet kunnen gaan worden om aan het werk te blijven tot aan het pensioen. 

Nieuwsbrief voor werkgever

Bent je geïnteresseerd in hoe wij ondernemen en hoe wij actueel blijven?
Wil je op de hoogte blijven van diverse evenementen in onze regio’s en kennis opdoen over begrippen in de arbeidsmarkt?
Schrijf je dan als werkgever hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Back To Top