hoe wij helpen

Een coach die er altijd voor u is tijdens uw re-integratietraject.

Heeft u een WIA-, Wajong- of ZW-uitkering en zou u graag goed begeleid willen worden naar een leuke werkervaringsplek of werkplek? Kom dan kennis met ons maken. De jobcoaches van Partner in Werk luisteren goed naar u en uw wensen en begeleiden u intensief tijdens uw re-integratietraject. Wij weten dat ieder persoon een andere achtergrond en situatie heeft. Ieder persoon heeft dus ook iets anders nodig om vooruit te komen. Tijdens een intakegesprek leren we elkaar kennen. Daarna maken wij een re-integratieplan. Als u akkoord bent met het plan, dan kunnen we aan de slag. Uiteraard heeft u ruimte voor eigen inbreng.

wat bieden wij aan

Modulaire trajecten

Soms is denken aan werk nog geen optie, omdat er in iemands privéleven nog te veel onrust is. Dan pakken we eerst die onrust aan om daarna pas de focus op werk te leggen. UWV heeft daarvoor modulaire re-integratietrajecten in het leven geroepen. Hierbij gaan we samen kijken naar welke stappen er gezet moeten worden voor u onbevangen aan werk kunt denken.

Werkfit

Bij dit traject werken we aan uw persoonlijke effectiviteit, uw werknemersvaardigheden en aan arbeidsmarktoriëntatie. Kort gezegd kijken we naar wat u wilt, wat u kan en wat u nodig heeft om daar te komen. We bereiden u voor om actief te kunnen zoeken naar werk.

Naar Werk

Bent u werkfit en klaar om aan de slag te gaan, maar heeft u nog hulp nodig om uzelf goed te presenteren, die leuke baan te vinden of bij het solliciteren? Dan is een Naar Werk-traject van UWV geschikt. Wij gaan praktisch met u aan de slag en zetten daarbij uiteraard ons netwerk in.

Jobcoaching op de werkplek

We komen het vaak tegen dat mensen op de werkplek ondersteuning nodig hebben om nieuwe vaardigheden aan te leren en te wennen aan de nieuwe situatie en alles wat daarbij hoort. UWV biedt jobcoaching als voorziening zodat u geholpen kunt worden om die leuke baan vast te houden.

Arbeidsmatige dagbesteding

Soms weten we dat een reguliere baan niet het juiste is voor iemand en in dat geval wordt er dan gekeken naar beschut werk of arbeidsmatige dagbesteding. Wij helpen u om te onderzoeken wat u helpt om deze stap te maken en waar u dan het beste terecht kan.

Doorverwijzende functie

Tijdens al onze trajecten werken we intensief met u samen en het gebeurt dan weleens dat we samen concluderen dat u, naast re-integratie, nog iets anders nodig heeft. We helpen u te vinden wat dat is en we leiden u ernaar toe. Soms zetten we hier speciaal een modulair traject voor in, maar soms pakken we het mee tijdens een van de andere trajecten.

waarom partner in werk

Dit mag u van ons verwachten

  1. Praktische en gerichte begeleiding naar een werkervaringsplek of nieuwe werkplek;
  2. Langdurige, prettige en bovenal goede coaching van ervaren en enthousiaste jobcoaches;
  3. We stimuleren u om te doen wat u zelf kunt doen, maar helpen u wanneer dit niet lukt;
  4. We weten dat ieder mens anders is en we zoeken naar mogelijkheden die passen bij uw individuele situatie;
  5. Wij helpen u ook bij dagbesteding, (dag) structuur en sociale contacten;
  6. Begrijpelijke communicatie en duidelijke afspraken tijdens uw re-integratietraject;
  7. Als dat nodig is, dan begeleiden we u naar passende zorg;
  8. We denken mee over de beschikbare voorzieningen en wat werken met uw uitkering doet zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan.