Nieuwe vestiging in Huis voor de Stad in Hoorn!

Nieuwe vestiging in Huis voor de Stad in Hoorn!

De nieuwe locatie in Hoorn van Partner in Werk is een feit. Gevestigd in het onlangs volledig verbouwde Huis voor de Stad, een pand van de sociale woningcorporatie Intermaris. Verschillende organisaties met een sociaal-maatschappelijke insteek zijn in dit gebouw bij elkaar gebracht.

Nieuwe invulling Huis voor de Stad

In het bewuste pand aan de Maelsonstraat 12 kwam plotseling veel ruimte vrij. Dit vanwege het idee om werknemers minder aan een plek te binden. Reden voor Intermaris om het gebouw een nieuwe, sociale invulling te geven. Hierbij werd gedacht aan organisaties die graag met elkaar samenwerken.

Organisaties

De organisaties die nu in Huis voor de Stad gevestigd zijn, hadden altijd al in meer of mindere mate met elkaar te maken. Naast Partner in Werk maken ook Parlan Jeugdhulp, Vrijwilligerspunt Westfriesland, Stichting Netwerk, De Boog, Wilgaerden LeekerweideGroep en Intermaris zelf deel uit van het Huis voor de Stad. Met een aantal van deze organisaties werkte Partner in Werk al langer samen. Dat deze organisaties nu allemaal in één gebouw zijn ondergebracht, maakt het nog makkelijker om elkaar op te zoeken en op elkaar te zijn afgestemd.

Ontmoetingsruimte

Extra mooi is bovendien dat het Huis voor de Stad een fraaie centrale ontmoetingsruimte heeft. Bezoekers worden in deze ruimte verwelkomd. Maar er zijn tevens werkplekken en er is ruimte voor medewerkers van de verschillende organisaties om met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen, ervaringen te delen.

Wendy en Marcia zijn al helemaal op hun plek op de nieuwe locatie in Hoorn

Zo kunnen de organisaties elkaar én zichzelf versterken, om tot een zo goed mogelijke dienstverlening te komen. Helaas kan in de huidige coronasituatie de ontmoetingsruimte niet optimaal worden benut. Maar in de toekomst zal de mogelijkheid voor mensen om weer bij elkaar te komen, ook in dit geval, kansen gaan bieden.

De locatie in Hoorn: een volgende stap

De nieuwe locatie in Hoorn lijkt een mooie volgende stap in de uitbreiding van Partner in Werk over Noord-Holland. Zo kunnen we op al deze plekken lokaal onze expertise en jobcoaching optimaal gaan inzetten. Partner in Werk kijkt er ontzettend naar uit om in het Huis voor de Stad actief te worden. Daarnaast kijken we al net zo uit naar de samenwerking met alle organisaties die er bijeen zijn gebracht.

Bekijk hier alle locaties van Partner in Werk en neem natuurlijk gerust contact op voor vragen.