Wat kunnen wij voor je betekenen?

Tweede spoor, preventie en advies

Ons multidisciplinaire team van arbeidsmarktspecialisten streeft continu naar een uitmuntende dienstverlening op het gebied van advies en ondersteuning voor de werkgevers.

Ons onderscheidend vermogen ligt in het sterke netwerk van samenwerkende bedrijven en opdrachtgevers. Daarnaast hebben wij een uitstekende relatie met het UWV en weten we wat zij graag willen zien bij het uitvoeren van de poortwachterverplichting.

Naast begeleiding bij ziekte, zitten wij natuurlijk veel liever aan de preventiekant. Voorkomen is vaak beter en goedkoper dan genezen. Goede adviezen hebben meer waarde wanneer je er zelf bekwaam in bent. Partner in Werk heeft intern dus hetzelfde beleid wat wij extern adviseren. Wij streven continu naar een optimum voor werkgever en werknemer en hierbij is de menselijke maat erg belangrijk. De menselijke maat betekent voor ons: laag ziekteverzuim, instroom van goede medewerkers en een productieve en fijne cultuur om in te werken.

Wij merken dagelijks dat onze aanpak positieve resultaten oplevert. Heb je interesse in een kennismaking of samenwerking? Neem dan snel contact met ons op.

— Onze diensten

Tweede spoor

Door onze samenwerking met UWV en gemeente hebben we veel ervaring in het begeleiden van vraagstukken rondom ziekte, beperking en kwetsbaarheden vanuit een dienstverband. Mede hierdoor kunnen we in een tweede spoortraject vaak bovengemiddeld snel toewerken naar kansen en resultaat.

De Wet verbetering poortwachter is ingericht met vaste stappen in de re-integratie van werknemers die langdurig ziek zijn. Werkgever en werknemer hebben hierin beide verplichtingen. Na een jaar ziekte volgt het evaluatiemoment (arbeidsdeskundig onderzoek) en wordt er een tweede spoor-traject ingezet. Soms, wanneer eerder zeker is dat de werknemer niet meer terug kan keren in eigen of ander werk bij het bedrijf, kan een tweede spoor-traject eerder ingezet worden.

De wet vraagt om een accurate administratie en bewijzen van concrete en constructieve stappen richting verandering van positie of werkgever. Tegelijkertijd is een mensgerichte aanpak cruciaal. Wij houden van die dynamiek en staan sterk naast jou én jouw werknemer. Naast de aandacht voor emoties, is het ons doel om samen op zoek te gaan naar wat er wel kan. Samen met ons grote netwerk op de arbeidsmarkt, zorgen we voor snelle en goede resultaten. 

Outplacement

Outplacement wordt ingezet bij (dreigend) ontslag. Tijdens het traject kijken we welke richting je graag op wilt. We je helpen onderzoeken wat je waarde is, wat je competenties zijn en welke beroepen daarbij passen. Als jij zelf een goed beeld hebt van wie je bent en wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt, dan gaan we aan de slag om die baan ook te bemachtigen.

Verzuimpreventie

Werkgeluk is cruciaal wanneer men streeft naar duurzame inzetbaarheid. Hoe gelukkig zijn jouw werknemers? Welke benadering is nodig om het werkklimaat in jouw bedrijf te vergroten? Wij zijn expert op dit gebied en we weten wat er nodig is om langdurige uitval door (bijvoorbeeld) burn-out te voorkomen. Hier adviseren we je graag over.

Jobcoaching

Wij bieden jobcoaching op de werkplek aan om dienstverbanden te verduurzamen en de inzetbaarheid van een medewerker te vergroten. Soms is het inzetten van een jobcoach net wat nodig is om samen verder te kunnen en uitval te voorkomen. In sommige gevallen wordt dit vergoed vanuit een subsidie. Of dit zo is kunnen wij voor je toetsen.

Loopbaanadvies

De arbeidsmarkt verandert continue. Ons loopbaanadvies geeft antwoord op twee belangrijke vragen:

  • wat is de arbeidsmarktpositie van de werknemer,
  • wat zijn de mogelijkheden voor (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt.

 

Dit ontwikkeladvies kan vervolgens worden ingezet om een dienstverband te verduurzamen, de vitaliteit en inzetbaarheid in de huidige functie te vergroten of een nieuw en realistisch loopbaanperspectief te bieden. Wat houdt het precies in?

  • intakegesprek,
  • uitgebreide beroepskeuze- en competentietest,
  • drie verdiepende gesprekken,
  • eindrapportage met daarin een advies.

 

Resultaat:

  • meer zelfinzicht
  • toegenomen zelfvertrouwen
  • scherp zicht op de arbeidsmarktpositie
  • inzicht in kwaliteiten en competenties

 

Aan dit traject kan een vervolg gegeven worden door middel van verschillende coachingstrajecten.  

Re-integratietrajecten voor UWV

Met meer dan 15 coaches helpen we de meest diverse kandidaten met inzet van alle modulaire trajecten, Werkfit, Naar Werk en jobcoaching. Hierbij werken we praktisch, zetten wij graag ons netwerk in en werken we kandidaatgericht.

Als de brug naar werk (nog) te ver blijkt, zijn wij adequaat in het inrichten van beschut werk en dagbesteding. Wanneer wij mensen in traject hebben kan er gerekend worden op intensief contact en inzet van zorg wanneer nodig. Vaak krijgen wij kandidaten aangemeld met meervoudige problematiek waarbij de afstand tot werk groot is. Casuïstiek bespreken we wekelijks en wij investeren graag in de kennis van onze mensen. We zijn gastvrij, laagdrempelig en resultaatgericht.

Re-integratietrajecten voor gemeenten

Wij bieden participatietrajecten op basis van maatwerk voor gemeenten. Gericht op meervoudige problematiek, weten we dat er meer nodig is dan een werkplek om iemand de werkvloer op te krijgen. Wij bieden intensieve, maar laagdrempelige begeleiding en gaan praktisch aan de slag.

Opdrachtgevers aan het woord

Poretret van Peter Strijbis, directeur van Punt Systeembouw

Werkgevers aan het woord: Peter Strijbis, Punt Systeembouw

Partner in Werk voerde in opdracht van Punt Systeembouw een Tweede Spoor-traject uit. Peter Strijbis, directeur van Punt, vertelt over zijn samenwerking met Partner in Werk, en over hoe zijn kijk op ondersteuning van werknemers met een beperking veranderd is.
V.l.n.r.: Maritzka met HR-adviseuse Geralda en jobcoach Jascha aan een tafel bij Waternet.

Werkgevers aan het woord: Geralda Langendam, Waternet

Maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt een belangrijke rol binnen Waternet. Participatie en inclusiviteit valt hieronder. HR-medewerker Geralda vertelt over hoe Waternet invulling geeft aan participatie.

Werkgevers aan het woord: Daan Breij, Donation Company

In dit artikel laten we directeur Daan Breij van Donation Company aan het woord. Hij vertelt waar Donation Company voor staat en wat voor hem een inclusieve manier van ondernemen inhoudt.
Holland Lift: inclusief ondernemen.

Inclusief ondernemen: Holland Lift

Samen met de klant en partners maakt Holland Lift machines die aan de hoogste eisen voldoen. Holland Lift heeft als doelstelling de beste schaarhoogwerkers ter wereld te bouwen. De coaches van Partner in Werk werken regelmatig in opdracht van bedrijven wanneer het gaat om outplacement, coaching of Tweede Spoor. Eén van de vaste opdrachtgevers is Holland Lift.

Inclusief ondernemen: Schipper Kozijnen

Eens in de zoveel tijd licht Partner in Werk een bedrijf uit dat zich voor een inclusieve manier van ondernemen inzet. Elza Maas van Schipper Kozijnen geeft uitleg over hoe haar bedrijf aan inclusief ondernemen doet.
Peter Wiering doet aan inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen: Helder Vastgoed Schilderwerken

Hoofdzakelijk draait inclusief ondernemen om het bieden van meer kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit behelst in de praktijk heel wat meer dan alleen het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. Peter Wiering van Helder Vastgoed Schilderwerken geeft zijn kijk hierop.

Frank startte op basis van proefplaatsing

Een dynamisch familiebedrijf in het hart van Julianadorp. Vader, moeder, dochter en schoonvader werken bij de drukbezochte fietsenzaak. In december 2019 startte Frank op basis van een proefplaatsing bij de Bike Store.