Ook met ons samenwerken?

Een arbeidsmarktspecialist met een coachende inslag die er altijd voor jou is.

Kom je uit een uitkeringssituatie of ben je ziek geworden op het werk en wil je graag goed begeleid worden naar een passende werkplek, kom dan eens kennis met ons maken.

Dankzij de grote diversiteit binnen ons team en binnen ons netwerk is een passende match snel gemaakt. Onze mensen hebben een grote betrokkenheid en werken vanuit nabijheid samen aan jouw doelstellingen. Naast werkgerelateerde vraagstukken zijn wij ook goed onderlegd in bijvoorbeeld zorgvraagstukken.

Wij luisteren, volgen jouw behoefte en houden rekening met jouw achtergrond en situatie. Na de kennismaking wordt er samen met jou een plan opgesteld. Alleen wanneer jij erachter staat wordt deze doorgestuurd en gaat het traject van start.

Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze deelnemers en staan echt naast jou, bij elke stap die genomen wordt. Wij vertellen jou je rechten, maar ook je plichten. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk om tijdens en na onze samenwerking jouw mening te horen. Wij willen onze dienstverlening altijd verbeteren en jouw mening draagt hieraan bij.

Wil je meer weten van onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. Wij beloven een fijn gesprek waar je wijzer uitkomt dan dat je erin ging.

— Wat wij aanbieden

Modulaire trajecten

Soms is denken aan werk nog geen optie, omdat er in iemands privéleven nog te veel onrust is. Dan pakken we eerst die onrust aan om daarna pas de focus op werk te leggen. UWV heeft daarvoor modulaire re-integratietrajecten in het leven geroepen. Hierbij gaan we samen kijken naar welke stappen er gezet moeten worden voor jij onbevangen aan werk kunt denken.

Werkfit

Bij dit traject werken we aan je persoonlijke effectiviteit, je werknemersvaardigheden en aan arbeidsmarktoriëntatie. Kort gezegd kijken we naar wat jij wilt, wat je kunt en wat jij nodig hebt om daar te komen. We bereiden je voor om actief te kunnen zoeken naar werk.

Naar Werk

Ben je werkfit en klaar om aan de slag te gaan, maar heb je nog hulp nodig om jezelf goed te presenteren, die leuke baan te vinden, of bij het solliciteren? Dan is een Naar Werk-traject van UWV geschikt. Wij gaan praktisch met jou aan de slag en zetten daarbij uiteraard ons netwerk in.

Jobcoaching op de werkplek

We komen het vaak tegen dat mensen op de werkplek ondersteuning nodig hebben om nieuwe vaardigheden aan te leren en te wennen aan de nieuwe situatie en alles wat daarbij hoort. UWV biedt jobcoaching als voorziening zodat jij geholpen kunt worden om die leuke baan vast te houden.

Arbeidsmatige dagbesteding

Soms weten we dat een reguliere baan niet het juiste is voor iemand en in dat geval wordt er dan gekeken naar beschut werk of arbeidsmatige dagbesteding. Wij helpen je om te onderzoeken wat jou helpt om deze stap te maken en waar jij dan het beste terecht kunt.

Doorverwijzende functie

Tijdens al onze trajecten werken we intensief met je samen en het gebeurt dan weleens dat we samen concluderen dat jij, naast re-integratie, nog iets anders nodig hebt. We helpen jou te vinden wat dat is en we leiden je ernaar toe. Soms zetten we hier speciaal een modulair traject voor in, maar soms pakken we het mee tijdens een van de andere trajecten.

Dit mag jij van ons verwachten

  1. Praktische en gerichte begeleiding naar een werkervaringsplek of nieuwe werkplek;
  2. Langdurige, prettige en bovenal goede coaching van ervaren en enthousiaste jobcoaches;
  3. We stimuleren jou om te doen wat je zelf kunt doen, maar helpen jou ook wanneer dit niet lukt;
  4. We weten dat ieder mens anders is en we zoeken naar mogelijkheden die passen bij jouw individuele situatie;
  5. Wij helpen je ook bij dagbesteding, (dag) structuur en sociale contacten;
  6. Begrijpelijke communicatie en duidelijke afspraken tijdens je re-integratietraject;
  7. Als dat nodig is, dan begeleiden we je naar passende zorg;
  8. We denken mee over de beschikbare voorzieningen en wat werken met jouw uitkering doet zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Kandidaten aan het woord

Maritzka, haar coach Jascha van Partner in Werk en Geralda van Waternet aan tafel in overleg bij Waternet

Kandidaten aan het woord: Maritzka

Maritzka heeft gehoorproblemen en werkt bij Waternet in Amsterdam. Ze krijgt coaching van onze jobcoach Jascha. Ze vertelt hoe ze met haar slechthorendheid steeds beter om heeft weten te gaan en hoe ze uiteindelijk bij Waternet een betaald dienstverband kreeg.

Kandidaten aan het woord: Joep

Graag laten we zo nu en dan een kandidaat aan het woord over diens ervaringen. Deze keer vertelt Joep zijn verhaal. Hij bewandelde een hobbelig carrièrepad, maar met ondersteuning en met behulp van een jobcoach vond hij uiteindelijk toch de baan die bij hem paste.
Werken loont - met een beetje hulp.

Werken loont: dubbelinterview Tom & Sander

In de serie Werken loont portretteert het UWV een Wajonger die met behulp van een coach aan werk is gekomen.

Interview Chris Cijntje

Chris Cijntje (31 jaar, Hoorn) kent door zijn bipolaire stoornis een levensloop van hoge pieken en diepe dalen. Zijn laatste psychose veranderde zijn leven compleet en nu is hij lekker aan het werk!
Tom Egberts aangepaste werkplek

Interview Tom Egberts

Tom Egberts (33 jaar) is videoconciërge bij Kinly. Daar werkt hij inmiddels op vaste basis. Zijn weg naar deze baan heeft niet in een rechte lijn gelopen en hij heeft er hard voor moeten knokken.

Zo is starten via een proefplaatsing

Mijn coachee Jeroen heeft zijn proefplaatsing om weten te zetten in een baan. Met een baan als conciërge bij het Horizon College (lees veel collega’s), moet je wel met een grote taart aankomen. Ik maak gebruik van dit taartmoment om Jeroen een paar vragen te stellen die je wellicht interessant vindt als je van plan bent een re-integrant een kans te geven of als je zelf re-integreert. Lees je mee?

Gefeliciteerd Erik!

Erik (51 jaar) heeft een Werkfit en Naar Werk traject bij ons gevolgd. Vandaag eten we taart, omdat Erik op 1 oktober een dienstverband heeft gekregen als welzijn-assistent bij Alckare!

Waarom is een jobcoach zo belangrijk?

Kun jij wel wat extra hulp gebruiken om goed mee te kunnen draaien op je werkplek, of om een passende baan te vinden? Bijvoorbeeld omdat je autisme hebt, depressief bent of een lichamelijke beperking hebt? Dan is een jobcoach misschien wel iets voor jou. Hieronder lees je het verhaal van Mark.