Werkgevers aan het woord: Peter Strijbis, Punt Systeembouw

Werkgevers aan het woord: Peter Strijbis, Punt Systeembouw

“Dat werkgevers zich bewust zijn van het maatschappelijk belang om mensen met een beperking aan het werk te helpen, dat is wat ik belangrijk vind,”  aldus Peter Strijbis, directeur van Punt Systeembouw in Heerhugowaard.

Tijdens het Tweede Spoor-traject dat Partner in Werk uitvoerde in opdracht van Punt Systeembouw, valt het Bente, consulent Tweede Spoor bij Partner in Werk, op dat de betrokkenheid van de werkgever enorm groot is. Peter heeft veel belangstelling voor de situatie van de zieke werknemer in kwestie en gaf zelf aan elke maand graag even contact te hebben met de consulent.

Partner in Werk vindt het belangrijk dat ‘iedereen mag meedoen’ op de arbeidsmarkt. Als Peter net wil gaan vertellen hoe ze hier bij Punt mee omgaan, komt medewerker J. binnen met verse koffie.

J. heeft een beperking en werkt al dertien jaar bij Punt op kantoor. Peter merkt op dat de “verwachtingen naar J. soms te hoog zijn geweest”. Punt heeft toen een jobcoach erbij gehaald, om de medewerkers te ondersteunen in het omgaan met J. Het heeft geleid tot meer begrip bij de collega’s, al moesten ze ook hun verwachtingspatroon bijstellen. “Dit heb ik echt onderschat,” blikt Peter terug. Ze kijken nu meer naar wat er wél kan.

De boodschap die Peter afgeeft als het gaat om kennis die je niet zelf in huis hebt over beperkingen, wet- en regelgeving en langdurig verzuim: als ondernemer moet je je hier van bewust zijn en op tijd inzien dat je de juiste kennis inhuurt. Ieder zijn vak!

Bente is benieuwd hoe het zit met werkgeluk bij Punt. Hoe houden zij de mensen gemotiveerd en wat hoor je terug?

“Punt biedt een stabiele werkomgeving, er wordt gewerkt op basis van vertrouwen. Ook wordt gewerkt met goede gereedschappen en materialen,” somt Peter op. De organisatie is plat en dat maakt dat er veel betrokkenheid is. Die betrokkenheid uit zich ook in inzet voor de lokale sportvereniging. Peter vindt dat hij als ondernemer hier een verantwoordelijkheid in heeft.

Verder krijgt Partner in Werk van Peter nog een mooi compliment: dat we als re-integratiebureau werkgevers bewust maken van het maatschappelijk belang om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Dat vindt ook hij belangrijk en het is volgens hem een verantwoordelijkheid van alle werkgevers. Of we daar alsjeblieft mee willen doorgaan!

Benieuwd wat Partner in Werk voor jouw organisatie kan betekenen? Neem hier contact op!