Open Hiring: geef verborgen talent een kans!

Open Hiring: geef verborgen talent een kans!

Talent is overal. Mensen die willen werken zijn ook overal. Maar toch zijn er heel veel mensen met talent én motivatie die door werkgevers niet worden gevonden. Door hun leeftijd, door een ‘verkeerde’ naam, doordat ze psychische problemen hebben gehad of niet de juiste ervaring hebben. Met Open Hiring kun je als werkgever deze mensen weer aan het werk helpen. Simpelweg door ze de kans te geven. Zonder CV. Zonder sollicitatiegesprek. Het enige wat telt is wat iemand wil, kan en doet.

Wat is Open Hiring?

Het idee is als volgt: bedrijven bieden vacatures met uitzicht op een vast dienstverband aan via Open Hiring. Iemand die werk zoekt, gemotiveerd is en denkt het werk aan te kunnen zet zijn naam op een wachtlijst bij het bedrijf. Zodra er een plek vrijkomt, wordt diegene gebeld en mag aan de slag. Er wordt daarna alleen gekeken naar hoe hij functioneert. Dat is het enige wat telt.

Wat heb jij aan Open Hiring?

Sommige werkgevers komen moeilijk aan mensen. En dat terwijl er echt genoeg mensen met de juiste motivatie op zoek zijn naar werk. Waarom dan niet via een nieuwe weg op zoek? Misschien vind je zo wel verborgen talenten die je anders nooit had gevonden omdat je hun sollicitatiebrief meteen had weggegooid.

Daarnaast haal je via Open Hiring mensen in huis die erg gemotiveerd zijn . De ‘laat maar zien wat je kunt’-insteek werkt heel motiverend. Ze zijn al een tijd op zoek naar werk en zijn gebrand om zichzelf te bewijzen. Klinkt niet verkeerd, toch? Uiteraard neem je als bedrijf met Open Hiring ook je eigen sociale verantwoordelijkheid. Je geeft mensen de kans die gewoon niet zoveel kansen krijgen. Om wat voor reden dan ook. En ze betalen jouw vertrouwen in hen vaak dubbel en dwars terug.

Nederlands succes

Open Hiring vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Daar werd het in 1982 bij de Greyston Bakery bedacht en sindsdien met succes toegepast. In Nederland is het nog een relatief nieuw concept. Maar met hulp van de Start Foundation, de organisatie die Open Hiring naar Nederland haalde, werkt inmiddels een aantal Nederlandse bedrijven ermee. Onder meer MamaLoes uit Goirle, Chain Logistics uit Uden en De Koekfabriek. Dat het een succes is, blijkt wel uit de lange wachtlijsten met gemotiveerde mensen die er inmiddels bestaan. En ook de ondernemers zelf zijn enthousiast.

Meer informatie

Ben je benieuwd of Open Hiring ook iets voor jouw bedrijf is? Neem contact met ons op voor meer informatie of neem een kijkje op www.openhiring.nl.