Re-integreren, Corona en 9 dingen die je zelf kunt doen!

Re-integreren, Corona en 9 dingen die je zelf kunt doen!

Het is natuurlijk een gekke tijd, met het coronavirus dat iedereen het leven zuur maakt. Je ziet je coach een stuk minder en naast elkaar werken mag niet. Toch is het juist nu belangrijk dat je je voorbereidt op het moment dat de coronacrisis voorbij is. Dat gaat namelijk zeker gebeuren en dan is fijn als jij er klaar voor bent. Om je hierbij op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld van dingen die je nu kunt doen om straks weer vooruit te kunnen. Let op, hier komen ze!

Jezelf testen: hoe zit je in elkaar?

Vind je het leuk om op internet te browsen? Dan is dit jouw activiteit. Via 123test.nl kun je allerlei tests maken om jezelf beter te leren kennen. Deel of bespreek de testresultaten met je coach, dat kan waardevol zijn voor je re-integratie.

De bibliotheek is je vriend!

In tijden van corona gaan veel bibliotheken online gewoon door. Naast interessante lezingen geven ze ook ondersteuning bij bijvoorbeeld het aanleren van digivaardigheden. Het is dus zeker de moeite waard om even op de website van jouw lokale bibliotheek te kijken.

Maak jezelf wél wijzer dan je bent

Studytube biedt in tijden van corona gratis online trainingen aan. Interessant en leerzaam! Bovendien maak je ook nog eens meer kans op de arbeidsmarkt als je trainingen volgt. Die staan namelijk altijd mooi op je cv.

Vacatures zoeken

Zijn die er nog dan? Jazeker, in sommige werkgebieden volop zelfs! Je kunt eens googelen naar waar er tijdens corona wél werk is. Zo worden er volop kasmedewerkers gezocht en is het in sommige magazijnen ook nog steeds druk. Indeed en werk.nl zijn goede plekken om naar vacatures te zoeken.

Je competenties formuleren

Je competenties zeggen iets over wat je kan. Soms is het lastig om te benoemen waar je goed in bent; mensen zijn daar vaak een beetje onzeker over. Hier een tip: zoek competenties op en kijk dan per competentie of iemand dat weleens tegen je gezegd heeft. Vaak ziet een leraar, een ouder of een vriend of vriendin van je sneller waar je goed in bent dan jijzelf.

Vaardigheden

Motivatiebrief schrijven

Ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan en wil je nu al solliciteren of wil je alvast voorbereid zijn voor straks? Dat kan hoor. Je zou dan kunnen beginnen met je motivatiebrief. In zo’n brief is het vooral belangrijk om te vertellen waarom jij die baan wilt en waarom jij denkt dat je het werk goed zou kunnen. Kom je hier niet in je eentje uit? Bel dan je coach. Het is leuk om hierover te praten, want het leert je weer iets over jezelf en het zorgt er uiteindelijk voor dat je meer kans maakt op die baan.

Een werkervaringsplek zoeken

Ook bij vrijwilligersorganisaties kan het nu soms drukker zijn. Het is een prima idee om te onderzoeken waar in jouw regio, nu of straks, behoefte is aan vrijwilligers. Ben je nu nog niet toe aan die leuke baan en wil je eerst wat ritme opbouwen of ervaring opdoen? Dan is dit het perfecte moment om te onderzoeken waar dat kan.

Beroep in beeld

Hou je van video’s kijken? Kijk dan video’s over beroepen. Zo oriënteer jij je op veel verschillende beroepen. Dat is nog eens makkelijk re-integreren, hè?

Je CV op werk.nl zetten

Dit is echt een moetje als je in een re-integratietraject zit. Het is een lekker makkelijke manier van werk zoeken, want je hoeft alleen maar je cv op de site te zetten. Geïnteresseerde werkgevers nemen vervolgens contact op met jou of met je coach. In een andere blog hebben we een instructie voor je geschreven en die lees je hier.

Toe aan een beetje ontspanning?

Als je dan echt he-le-maal klaar bent met alle zelfkennis, motivatie en doelberoepen – ga dan lekker even ontspannen. Veel musea van over de hele wereld exposeren nu online. Dus altijd al dat ene mooie museum in New York willen zien? Dan is dit je kans!