Zo keer je een Wajonger een (eenmalige) vergoeding uit!

Zo keer je een Wajonger een (eenmalige) vergoeding uit!

Heb je weleens de behoefte om je Wajong-medewerker een (eenmalige) bonus uit te keren, maar ben je bang dat die gekort wordt op zijn Wajong? De Belastingdienst heeft daar een oplossing voor. Wijs de (eenmalige) vergoeding aan als eindheffingsloon bij je Wajonger. Zo wordt de vergoeding van een Wajonger niet verrekend met zijn of haar uitkering.

Waarom een Wajonger een eenmalige vergoeding uitkeren?

Een eenmalige vergoeding uitkeren aan een Wajonger kan ontzettend stimulerend werken. Zeker omdat ons stelsel zo is ingericht dat Wajongers er soms maar een beetje op vooruit gaan als ze gaan werken. 2020 is voor iedereen een zwaar jaar geweest en wellicht heeft jouw medewerker met een Wajong een vergoeding enorm verdiend, omdat hij of zij zich uitzonderlijk heeft ingezet in verband met Corona. Goed idee om iemand dan te belonen!

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling stelt je in staat om maximaal € 2400,- per persoon per jaar onbelast aan vergoeding aan je werknemers te geven. Dit moet een gebruikelijke vergoeding zijn en dus niet meer dan 30% afwijken van wat in vergelijkbare situaties normaal is. Dat is de vrije ruimte. Een netto vergoeding wordt dan door het UWV niet bij de berekening van een uitkering meegenomen.

Waar wacht je op?

Ben jij trots op je medewerker die wellicht binnenkwam met die lage loonwaarde en nu optimaal presteert? Of heeft jouw medewerker met een Wajong-uitkering zich uitzonderlijk ingezet de afgelopen periode? Keer een bonus uit. De Wajong is geen vetpot en (financiële) waardering doet een mens goed. Meer lezen over de mogelijkheden voor een (eenmalige) vergoeding aan een Wajonger? Lees dan de uitgebreide informatie op de website van Rijksoverheid.