Zo zet jij je CV op werk.nl!

Zo zet jij je CV op werk.nl!

Het Coronavirus houdt heel Nederland in z’n greep. Helaas heeft het ook gevolgen voor jou. Je zat namelijk net lekker in je re-integratietraject en nu valt een deel stil. Bedrijven sluiten en jij spreekt je coach bijna niet meer live. Dat is hartstikke vervelend, maar laten we vooral niet opgeven. Er is iets wat je namelijk nog wél kunt doen: je CV plaatsen op werk.nl.

Wat is werk.nl precies?

Slaat de verveling in deze gekke tijd toe? Zet dat om in kracht en meld jezelf nu aan als werkzoekende op werk.nl. Dit is de vacaturesite van het UWV en iedereen kan zich hier aanmelden als werkzoekende. Het mooie is dat bedrijven weten dat er ook mensen op werk.nl staan die een uitkering ontvangen. Het is dus een plek waar je mag rekenen op een warm welkom en waar rekening wordt gehouden met wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Snel je CV plaatsen dus!

Hoe doe je dat dan?

  1. Ga naar werk.nl en login met je DigiD zoals je dat ook doet wanneer je naar je Werkmap gaat;
  2. Klik nu eerst op Mijn werkmapen vervolgens op Mijn cv;
  3. Dan kom je in een volgend scherm en klik je rechts onderin op Start de cv- maker.

Heb je de bovenstaande stappen gevolgd, dan zie je bovenin vier tekeningetjes: Mijn cv, Mijn situatie, Privacy en Cv geplaatst. Hieronder leggen we uit wat je per onderdeel moet invullen.

Mijn cv

Bij Mijn cv vul je je persoonsgegevens in. Later, bij Privacy, geef je aan of die gegevens zichtbaar zijn of niet. Ze vragen ook om een persoonlijke presentatie. Hier schrijf je een stukje over jezelf. Vind je het lastig om iets te verzinnen? Dan is dit hét moment om je coach te bellen, want die kan jou helpen om een mooie tekst te bedenken. Je hebt een coach, gebruikt hem of haar dan ook!

Hierna vragen ze nog naar je werkervaring, opleidingen, talenkennis, interesses en competenties. De 62 meest voorkomende competenties vind je hier. Bekijk ze! Wie weet herken je competenties die je leraar, je ouders of je vrienden weleens tegen je gezegd hebben. Bedenk hierbij: er is géén goed of fout. Schrijf op wat je weet en neem het later door met je coach of bel meteen je coach als je het echt niet weet. Het is helemaal oké!

Mijn situatie

Dit is een makkie, want eigenlijk vragen ze hier: zoek je nu werk en zo ja, wat voor werk en voor hoeveel uren?Er wordt dus gevraagd wat je wensen zijn. Lekker toch? Vind je het lastig om dit te beantwoorden? Neem ook dan contact op met je coach.

Privacy

Dit is laatste stap. Viel wel mee toch? Hier willen ze weten of jij je gegevens wilt delen en hoe je wilt dat mensen contact met je opnemen. Het mooie is dat je hier, als je wilt, ook de contactgegevens van je coach kunt neerzetten. Zo belt iedereen eerst naar je coach en als die denkt dat het iets voor je is, dan hoor je dat. Wel zo fijn om eerst een vertrouwd persoon te spreken, toch?

Wil je graag een uitgebreidere handleiding lezen over het plaatsen van je CV? Kijk dan hier eens.

En nu afwachten maar!

Zo, pak een kop thee of een glas sap en ga er lekker voor zitten. Let op: Het is natuurlijk niet zo dat als je CV op werk.nl staat, je iedere baan aan moet nemen. Gevraagd worden voor banen die je eigenlijk niet zo leuk vindt, is ook heel leerzaam. Zo leer je namelijk wat je niet leuk vindt en dat is bijna net zo belangrijk als weten wat je wel leuk vindt. Wil je graag ontdekken wat je leuk lijkt? Bekijk dan de interessante video’s van Beroep in Beeld hier. Heel veel succes met het plaatsen van je CV.